RAL Effect kleuren

De RAL effect kleurenkaart is een nieuwe kleurencollectie die 70 nieuwe, metaalachtige kleuren introduceert, naast 420 effen kleuren. De belangrijkste innovatie die RAL Effect biedt, zijn kleuren op basis van acrylverfsystemen, die samengaan met effen kleuren. Deze innovatieve nieuwe collectie is de eerste RAL-collectie die is gebaseerd op watergedragen verfsystemen. Bovendien is deze collectie ISO-conform en milieuvriendelijk omdat het gebruik van zware metalen in verf zoals chromaten, lood en cadmium wordt ontmoedigd.

Deze kleurenkaart is zo ontworpen, dat een harmonieuze combinatie van effen en metalic kleuren mogelijk is. Om dit te benadrukken is elke set van 6 kleuren in dit paneel vergezeld van een metaalkleurstaal (gemarkeerd met -M voor onderscheid) die bekend staat als "effectkleur".


RAL Effect kleuren 110 - 190 gamma

RAL Effect kleuren 210 - 290 gamma

RAL Effect kleuren 310 - 390 gamma

RAL Effect kleuren 410 - 490 gamma

RAL Effect kleuren 510 - 590 gamma

RAL Effect kleuren 610 - 690 gamma

RAL Effect kleuren 710 - 790 gamma

RAL Effect kleuren 810 - 870 gamma

RAL Classic colour chart

RAL Klassieke kleuren

U kunt hier door alle 215 RAL Classic-paletkleuren bladeren om de kleurvoorbeelden samen met de RAL-nummers en namen te bekijken.

RAL Design colour chart

RAL Design Kleuren

U kunt hier door alle 1625 RAL Design-paletkleuren bladeren om de kleurvoorbeelden samen met de RAL-nummers te bekijken.

RAL Effect Colour chart

RAL Effect Kleuren

U kunt hier door alle 490 RAL-effectpaletkleuren bladeren om de kleurvoorbeelden samen met de RAL-nummers te bekijken.

RAL Plastics P1 Colour chart

RAL Plastics P1 Kleuren

U kunt hier door alle 100 RAL Plastics P1-paletkleuren bladeren om de kleurvoorbeelden samen met de RAL-nummers te bekijken.

RAL Plastics P2 Colour chart

RAL Plastics P2 Kleuren

U kunt hier door alle 200 RAL Plastics P2-paletkleuren bladeren om de kleurvoorbeelden samen met de RAL-nummers te bekijken.