RAL-Kunststof P1 kleuren

Met de introductie van RAL PLASTICS is het beoordelen van kunststof kleuren eenvoudiger geworden. Het eerst vertalen van de RAL standaard kleur naar een kunststof standaard is nu verleden tijd. Dit betekent dat kunststoffabrikanten en kunststofverwerkers nu tijd, kosten en grondstoffen kunnen besparen.

RAL PLASTICS is een nieuwe kleurstandaard speciaal bedoeld voor kunststoffen. De RAL P1 kleurenpalet ontworpen als antwoord op de wijdverspreide vraag vanuit de kunststofverwerkende industrie. De RAL Plastic bestaat uit 100 meest gevraagde kleuren uit de RAL CLASSIC-collectie die vertaald zijn naar een speciale RAL-kunststofnorm.

RAL Plastics is de klassieke kleurenstandaard die is aangepast voor plastic materialen. Fysiek zijn ze gemaakt met polypropyleen platen om te garanderen dat plastic tinten vergelijkbaar zijn met RAL verf kleurtinten. Ze zijn ook multifunctioneel en bieden drie staaldiktes (3 mm, 2 mm en 1 mm) en drie verschillende oppervlakken (hoogglans gepolijst, VDI 24, VDI 42). RAL Plastics P1 is geschikt voor 100 verschillende RAL Classic kleuren. De kleuren zijn verdeeld in negen verschillende tinten, en aan elke kleur is een nummer verbonden. De RAL Plastics P1 kleurcodes eindigen met "-P" om aan te geven dat ze deel uitmaken van RAL Plastics. Bijvoorbeeld, RAL 3002-P is een kleur binnen de groep van rode tinten. In de 3000s betekent dat ze gegroepeerd zijn onder de rode tinten en de "-P" geeft aan dat ze een onderdeel zijn van RAL Kunststoffen.

Hier zijn alle verschillende tinten, en de nummering die elke kleur in die groep gebruikt: Gele tinten - Omvat 15 verschillende kleuren, genummerd in de lage duizendtallen. Oranje tinten - Heeft 6 verschillende kleuren, genummerd in de lage jaren 2000. Rode tinten - 12 kleuren genummerd in de lage 3000s. Violette tinten - Bevat 8 kleuren genummerd in de lage 4000s. Blauwe tinten - Deze groep heeft 15 kleuren, elk genummerd in de lage 5000s. Groene tinten - Met 12 kleuren, is deze groep genummerd in de lage 6000. Grijstinten - 14 kleuren, genummerd in de lage tot midden jaren 7000. Bruintinten - Omvat 10 kleuren genummerd in de lage 8000-tallen. Witte en zwarte tinten - Deze groep heeft het laagste aantal kleuren, met 6 kleuren die in de lage 9000-er jaren zijn genummerd.


RAL Plastics P1 Kleuren (geel kleuren)

RAL Plastics P1 Kleuren (oranje kleuren)

RAL Plastics P1 Kleuren (rode kleuren)

RAL Plastics P1 Kleuren (violet kleuren)

RAL Plastics P1 Kleuren (blauw kleuren)

RAL Plastics P1 Kleuren (groen kleuren)

RAL Plastics P1 Kleuren (grijze kleuren)

RAL Plastics P1 Kleuren (bruin kleuren)

RAL Plastics P1 Kleuren (wit en zwart kleuren)

RAL Classic colour chart

RAL Klassieke kleuren

U kunt hier door alle 215 RAL Classic-paletkleuren bladeren om de kleurvoorbeelden samen met de RAL-nummers en namen te bekijken.

RAL Design colour chart

RAL Design Kleuren

U kunt hier door alle 1625 RAL Design-paletkleuren bladeren om de kleurvoorbeelden samen met de RAL-nummers te bekijken.

RAL Effect Colour chart

RAL Effect Kleuren

U kunt hier door alle 490 RAL-effectpaletkleuren bladeren om de kleurvoorbeelden samen met de RAL-nummers te bekijken.

RAL Plastics P1 Colour chart

RAL Plastics P1 Kleuren

U kunt hier door alle 100 RAL Plastics P1-paletkleuren bladeren om de kleurvoorbeelden samen met de RAL-nummers te bekijken.

RAL Plastics P2 Colour chart

RAL Plastics P2 Kleuren

U kunt hier door alle 200 RAL Plastics P2-paletkleuren bladeren om de kleurvoorbeelden samen met de RAL-nummers te bekijken.