RAL-Kunststof P2 kleuren

Met RAL P2 is de RAL plastics verder uitgebreid met 200 nieuwe kleuren. RAL P2 bevat 160 ondoorzichtige en 40 speciale, transparante kleuren. Samen met de 100 RAL Classic kleuren in RAL P1 omvat deze collectie nu als kleurenstandaard 300 kleurstalen.

Met de introductie van RAL PLASTICS is het beoordelen van kunststof kleuren eenvoudiger geworden. Het eerst vertalen van de RAL standaard kleur naar een kunststof standaard is nu verleden tijd. Dit betekent dat kunststoffabrikanten en kunststofverwerkers nu tijd, kosten en grondstoffen kunnen besparen.

De RAL Kunststoffen P2 collectie maakt deel uit van de brede waaier van kleuren die door het RAL Instituut zijn ontwikkeld. Al deze kleuren zijn gestandaardiseerd en internationaal goedgekeurd en erkend. RAL Plastics P2 richt zich op het belang van oppervlakte textuur en transparante materialen en biedt architecten en productontwerpers nieuwe mogelijkheden.

RAL Kunststoffen P2 collectie werd geïntroduceerd als aanvulling op RAL Kunststoffen P1 kleurenset (die oorspronkelijk 100 kleuren bevatte), die algemeen aanvaard is door grafische ontwerpers en fabrikanten van ontwerpsoftware.

De set van P2-kleuren voor kunststoffen bevat in feite essentiële stalen uit het RAL Design-palet, maar dan enigszins aangepast aan de eigenschappen van kunststoffen. Daarom is deze nieuwe, uitzonderlijke verscheidenheid van kleuren speciaal bedoeld om te worden gebruikt voor kunststoffen en oppervlakken die hun glanzende, levendige en glanzende eigenschappen benadrukken.

De kleuren in deze collectie zijn op dezelfde manier gecodeerd als de RAL Design-kleuren, maar eindigen ook met "-P" als verwijzing naar kunststof. Bovendien zijn sommige van deze kleuren doorschijnend, en deze eigenschap wordt aangeduid met "-T".


RAL Design kleuren 000 - 095 gamma

RAL Design kleuren 100 - 190 gamma

RAL Design kleuren 200 - 290 gamma

RAL Design kleuren 300 - 360 gamma

RAL Classic colour chart

RAL Klassieke kleuren

U kunt hier door alle 215 RAL Classic-paletkleuren bladeren om de kleurvoorbeelden samen met de RAL-nummers en namen te bekijken.

RAL Design colour chart

RAL Design Kleuren

U kunt hier door alle 1625 RAL Design-paletkleuren bladeren om de kleurvoorbeelden samen met de RAL-nummers te bekijken.

RAL Effect Colour chart

RAL Effect Kleuren

U kunt hier door alle 490 RAL-effectpaletkleuren bladeren om de kleurvoorbeelden samen met de RAL-nummers te bekijken.

RAL Plastics P1 Colour chart

RAL Plastics P1 Kleuren

U kunt hier door alle 100 RAL Plastics P1-paletkleuren bladeren om de kleurvoorbeelden samen met de RAL-nummers te bekijken.

RAL Plastics P2 Colour chart

RAL Plastics P2 Kleuren

U kunt hier door alle 200 RAL Plastics P2-paletkleuren bladeren om de kleurvoorbeelden samen met de RAL-nummers te bekijken.